Hogyan zajlik a műszeres vízszivárgás bemérés folyamata?

A vízszivárgás vagy a csőtörés eredetét manapság már roppant gyorsan be lehet mérni bizonyos műszerek alkalmazásával. Ezeknek a műszerek a segítségével olyan problémákat is fel tudunk tárni, amelyeket alap esetben nem lennénk képesek észlelni. A szemünk által, vagy a hagyományos módszerek segítségével.

A műszerekkel történő vízszivárgás bemérés ismert előnye még, hogy nem lesz szükséges a felesleges bontás sem. Bontani csak akkor kell majd, ha már be tudtuk pontosan mérni azt, hogy hol lesz szükséges a javítás.

Sok fajta műszer alkalmazásával lehetséges a csőtörés bemérés folyamatnak a kivitelezése. Ezeknek a műszereknek az egyik legismertebb előnye mint azt már olvashatta, hogy bontás és bármilyen felfordulás elkerülésével tudjuk őket sikeresen használni.

Ebből adódóan pedig gördülékenyen és gyorsan meg tudjuk határozni a vízszivárgás pontos elhelyezkedését. Valamint kedvezőbbé teszik a javítás árazását is hiszen nem lesz szükséges a felesleges rongálás.

Lehetséges házilag a vízszivárgás bemérése?

Sajnálatos módon, arra nem adódik semmilyen lehetőséges, hogy egy vízszivárgást házilag be tudjuk mérni. A legprofibb, legpontosabb mérést csakis, kizárólag műszerek segítségével lehetséges meghatározni. Ez pedig egy fontos szempont azzal kapcsolatosan, hogy optimálisan legyen javítva a meghibásodott csőszakasz. Mi nem javasoljuk semmilyen házilagos módszer megpróbálását.

Nem csak a házi módszereket nem ajánljuk, de ezzel együtt a profi, szaktudást igénylő műszerek megvásárlást sem. Mint a nevéből is jól értelmezhető, ezek professzionális eszközök, amelyek használatukat tekintve szaktudást és a tapasztalatot követelik meg.

Ezeket a készülékeket csak szakképzett csőtörés bemérés Budapest szerelők képesek profin és sikeresen használni. Pár fajta műszer továbbá roppant veszélyes is lehet a használata folyamán.

Mi nem javasoljuk, hogy megvásároljon egy ilyen készüléket otthonába. Gyorsabb, profibb és eredményesebb, hogyha egy csőtörés elhárítás szakemberre bízza ezt.

Hogyan zajlik cégünkkel a műszeres vízszivárgás bemérése?

Napjainkban az épületgépészeti terület sok esetben alkalmaz olyan megoldásokat. Amelyek során a fűtés, víz vezetékek és szennyvízvezetékek a falakba, gipszkarton lapok között, a padlóba vagy a földbe helyeződnek be.

Ez esztétikai szempontból roppant előnyös tud lenni. Azonban egy hiba feltárása egy csőtörés vagy vízszivárgás esetében komoly problémát eredményezhet. Ezeknek a megoldásoknak az elterjedésével párhuzamosan, mára már a bemérő eszközök is forradalmi fejlődésen estek át.

Ezért ma már roppant érzékeny szenzorokkal felszerelt műszerek alkalmazásával a falban, vagy a föld mélyén futó csővezetékek vizsgálata, a csőtörés bemérés bontás nélkül is kivitelezhető.

Nehézkes feladatnak bizonyulna a csőtörés beméréshez alkalmazott műszerek pontos működését röviden leírni Önnek. Ugyanis ezekhez az eszközökhöz gyártójuk minden esetben több száz oldalas technikai dokumentációt biztosít.

Nem is akarunk részletesebben az ismeretekbe belemenni egészen. Inkább arra szeretnénk rávilágítani, hogy szinte minden típusú vízveszteséget, szivárgást vagy csőtörést eredményező problémát fel tudunk tárni. A megfelelő műszerek és technikák segítségével.

Miért hasznos a műszeres vízszivárgás bemérés?

Nem is szükséges bővebben ismertetnem, hogy mekkora a jelentősége egy parkosított kert vagy egy térkővel lerakott parkoló során. Ha a csőtörés elhárításához csupán egy gyors és egyszerű feltárásra lesz szükség. Pontosan így nem elkerülendő szempont, ha a csőtörés bemérés jelzőgázzal szolgáltatásunk egy belső szivárgás feltárása során pontos képet biztosít.

A csőszivárgás, a vízveszteség pontos elhelyezkedéséről. Ebben a helyzetben egy speciálisan erre a folyamatra fejlesztett robbanásmentes hidrogén-nitrogén keverék kerül feltárásra. Amelynek jelenlétét egy roppant érzékeny hidrogéndetektor valósítja meg.

Egy fűtési rendszerek meghibásodásának a feltárásához hatalmas segítség a magas felbontással rendelkező ipari hőkamera. Amely szintúgy nagyon fontos tartozéka a műszereinknek. Nem is említve azt, hogy a bontások folyamán a többi vezeték is feltérképezhető a profi szakember részére. Ezzel eltudja kerülni a sérületlen vezetékek esetleg sérüléseit, javításukat.

Munkáink folyamán több technológiát is párhuzamosan alkalmazunk, éppen annak érdekében. Hogy a legpontosabb meghibásodás meghatározással tudjuk támogatni a javításhoz kellő legkellemesebb feltételeket.

Tevékenységünk során más és más fajta lakossági és ipari csőtörésekkel találkoztunk már, ezért bátran kijelenthetjük Önnek, hogy mi megkeressük a legproblémásabb szivárgást is, minden esetben!