Milyen árulkodó jelei vannak a csőtörésnek?

Ha már bekövetkezett a probléma, akkor érdemes átgondolni és utána járni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a probléma elsősorban kialakult, annak érdekében, hogy a későbbiekben fel lehessen készülni az esetleges kellemetlenségekre. Nézzük hát a leggyakrabban előforduló problémákat, amelyek csőtöréshez vezethetnek! 

Hiba a szerelésben

A csőtörés egyik legsűrűbben előforduló oka egy szerelési hibára vezethető vissza. A első látszatra megfelelőnek tűnő szakmunka rengeteg esetben rejtőzködő hibákat rejthet magában. Egy nem megfelelően meghúzott hollander vagy egy rosszul kenderezett menetvég a későbbiekben hatalmas problémákat tud okozni.

Az anyagtárolás nem megfelelő

A műanyaga alapanyaggal rendelkező csövek a legtöbb esetben rosszul tűrik a tartós meleget a nap által, hiszen a meleg hatására felpuhulnak és gyengék lesznek. Ebben az esetben mire a földbe helyezik őket, már sérülékenyek lesznek és a kisebb kavicsok eredményezte nyomások és karcolások is okozhatják a későbbi szivárgásokat.

Nem megfelelő anyagú csövek

Lényeges, hogy olyan anyagú csövek vásárlása mellett döntsünk, majd használjunk fel, amelyek magas minőségű technológiával rendelkeznek, márka védjeggyel vannak biztosítva. Hiszen ezen csövek esetében lényegesen ritkábban következik be, hogy az anyagból kifolyólag törést vagy szivárgást eredményeznének, ezzel ellentétben a rosszabb minőségű, olcsóbban beszerezhető csövekkel.

Rosszul kivitelezett leeresztés

Gyakran következhet be, amikor a hétvégi házat vagy egy nyaralót szeretnénk a téli időszakra felkészíteni, hogy nem megfelelően eresztjük le a vizet. Ezáltal a hálózatban pangó víz a téli időszak során megfagyva, elrepeszti majd a csőhálózatot és tavasszal, amikor megnyitjuk a vizet, sajnálatos módon könnyen eláraszthatjuk az egész házat.

Sewer Cleaning Kft.