Melyek a műszeres csőtörés elhárítás legfőbb előnyei?

A vízcsövek az idő múlásával elöregednek. Ez pedig a legfőbb okát adhatja annak, hogy idővel vízszivárgással, csőtöréssel lesz szükséges felvenni a harcot. Az időjárás és a rendszeres használat végett nem tudjuk elkerülni, hogy egyszer megadják magukat a csövek. Viszont ha már egyszer bekövetkezett, akkor a legelőnyösebb amit tehetünk, hogy nem okozunk még több bajt és költséget.

A csőtörés pontos elhelyezkedése nem minden esetben látható szabad szemmel. Sőt, a legtöbb esetben a hagyományos eszközök segítségével sem lehetséges behatárolni azt. A burkolat felesleges bontása helyett ajánlott a csőtörés bemérés bontás nélkül. Amely a repedések és a csőtörések területét centiméteres pontossággal képes behatárolni!

A műszeres bemérés gyors és hatékony!

Abból adódóan, hogy a műszeres csőtörés vizsgálat segítségével pontosan betudjuk határolni, hogy hol található a repedés vagy törés. Ezért nem szükséges felbontani a komplett nyomvonalat. Annak helyreállítása és a rendszerszintű csőcsere időveszteséget is eredményezne. Ugyanis lényegesebben tovább tartana a javítás. Csak és kizárólag a hibahely közvetlen környezetében szükséges bontani. És csak a sérült csőszakaszt szükséges cserélni. Ezért is döntenek egyre többen a modern csőtörés elhárítás mellett. Hiszen ennek köszönhetően rengeteg felesleges kiadást spórolhatnak meg maguknak.

A műszeres bemérés költséghatékony!

Nem szükséges feleslegesen burkolatot bontani, javítani a falat. Rengetegen nem is gondolnak arra, hogy a sittet, amit a bontással generálunk, el is szükséges szállítatni. Ez pedig szintén elkerülhető költségeket von magával, ha a műszeres csőtörés bemérés mellett döntünk. Csupán ott kell majd bontani a műszeres bemérést követően, ahol tényleg elengedhetetlenül szükséges. A műszeres diagnosztika hatalmas előnye ezért, hogy nem kötelező felforgatni a lakást vagy az udvart. Hiszen a kert felásása, a nyomvonal teljes feltárása, a falak vésése nélkül be tudjuk mérni a hiba helyét. Az apróbb, elkerülhetetlen bontásokat pedig lényegesen könnyebb helyrehozni.

A biztosító fizethet!

A biztosítónak is az a legjobb ha minél kevesebb költséggel jár a hiba elhárítása egy káresemény során. Ugyanis ekkor neki is kevesebbet szükséges visszatérítenie. Ezek a modern épületgépészeti eszközök csökkentik a költségeket. Ezért a biztosítók is egyre inkább felismerik, hogy megéri befektetni a műszeres bemérésbe. Annak viszont ajánlott utánajárni, hogy melyik típusú módszereket támogatja az adott biztosító.

Ezért ha Ön rendelkezik biztosítással, akkor ajánlott a bemérés mellett döntenie. Ugyanis nem csupán a feltárási költségeken spórolhat, hanem a helyreállítás területén is kevesebb kiadás lesz majd!

Mivel végezzük a legtöbb esetben a műszeres bemérést?

A bemérés során alkalmazott eszközök roppant hasznosak. Ezen műszerek a ház bármely felületén és a felületek alatt, mögött, fölött képesek eredményeket adni. Ezzel együtt pedig felfedik a szivárgás pontos elhelyezkedését!

Korrelációs csőtörés bemérés

A korrelátor a kiáramló víz által keltett zajt méri. A rezgésérzékelők a szivárgás zaját fogják rögzíteni. Ezt követően a korrelátor felé fogják továbbítani, amely értékelést végez. Ezt követően kiszámítja a csőtörés pontos területét. A rezgésérzékelőket a vizsgálat alatt lévő csőszakasz két végére helyezzük. A hidrofonnal rögzített zajok továbbjutnak a korrelátor irányába. A fogadott jelek alapján pedig kiszámolja a csőtörés pontos elhelyezkedését. Létezik 5 ponton mérő eszköz is, ez pedig a multi korrelátor. Ahol nagyobb a zaj napközben és nehezebb lenne mérés, ott alkalmazzák a legtöbb esetben. Ugyanis előre programozható, be tudjuk állítani a megadott időre. A nagy forgalmú utak mellett, irodaházak területén sikeresen alkalmazható ez az eszköz. Miután rögzítette az adatokat, összehasonlította és kiértékelte azokat, a beépített GPS a törés pontos területét határozza meg.

Elektroakusztikus csőtörés bemérés

Ez a módszer valamennyire hasonlít a korrelációs vizsgálathoz. Azonban ennek a módszernek a során egy tesztpálcával kerül behatárolásra a hiba helye. A hozzá szükséges további eszköz a tapintómikrofon. Ez pedig rögzíti a zajok által keltett rezgéseket. Több ponton szükséges felvenni ezeket a zajokat. Ezt követően a talajmikrofon segítségével meghatározzuk a legerősebb zajforrást. Erről pedig grafikus kép is készül, továbbá a frekvencia-spektrum is látható.

Nincs többé felesleges falbontás, hiszen úgy is elvégezhető a feltárás, hogy kevesebb felfordulással jár a folyamat! A problémát és annak területi felmérését erre tekintettel akár még olcsóbban is megúszhatja, mint gondolná! Lényeges, hogy addig, amíg ki nem érünk, zárjuk el a főcsapot, hogy ne folyjon el még több víz feleslegesen.

Ha szivárog a víz, zárja el a főcsapot és hívja cégünket! A műszeres bemérés során pontosan meghatározható a probléma területe. Pest megye, Budapest területén gyors kiszállás mellett hajtjuk végre a csőtörés bemérését. Kamerás csatornavizsgálat miatt is hívja cégünket!